FIF Pétanque

Spil pétanque - et spil for alle

Petanque udfordrer teknik og taktik.

Mange kender Pétanqe eller kender nogen der spiller det. Et spil vi forbinder med Frankrig, ferie og hygge. Billedet er ofte en malerisk fransk landsby med bondebrune mænd med baskerhuer og små kulørte halstærklæder, på støvede torvepladser under platantræerne, med en cigaret i mundvigen og et jævnligt besøg på den nærliggende cafe. Eller du tror at i Danmark er det især ældre, der spiller.

Vi spiller petanque som sport i en rigtig forening. En sport, der udfordrer teknisk, strategi og taktik.

Du har måske mødt spillet på en rejse i det sydlige Frankrig, eller du har spillet i en sommerferie på campingplads, sommerhus, på stranden, på en sti i en park eller skov og tænkt ”Er det noget for mig”.

Nysgerrig? Så kom og spil eller se på en mandag eller torsdag aften kl. 18 eller søndag kl. 10 på vores 15-baner på Frederiksberg Stadion. Du låner kugler af os, og der er altid nogen, der kan guide dig gennem spillets regler og teknik.

Nyd en øl eller vand ved vores klubhus, mens vi snakker om en kamp eller bare får en afslappet snak. Du vil se, du vil næsten forestille dig selv i Frankrig om sommeren.

Vi ses snart i FIF Petanque.

Søger du en sport med udfordringer?

Leder du efter en sjov og udfordrende sport? Bor du i på Frederiksberg, i København eller i Københavnsområdet? Er du ikke aktiv i sport endnu eller leder du efter en sport, der passer til dig? Så skal du vide, at vi ønsker dig hjerteligt velkommen i FIF Pétanque.

Petanque er et spil en sport for mennesker i alle aldre, i alle størrelser, for såvel kvinder som mænd. Det kan spilles som rent hyggespil og eller turneringsspil på højt plan.

Hovedreglerne læres på fem minutter, men der er udfordringer både i teknik, strategi og taktik. Et spil med drama og tankevirksomhed.

Petanque kræver ikke særligt udstyr (tøj, sko), men blot at man kan holde og kaste en kugle ud på banen og der ikke skal ret meget kraft til.

Du kan løbende udvikle dig som spiller hele tiden for Petanque er en sport hvor præcision, taktik og koncentration betyder mere end muskelkraft og kondition.

Vil du se hvor langt du kan nå, så gå på YouTube og søg på ”pétanque”. Der er masser af videoer, idet kampene i Frankrig ofte vises på TV. I Danmark er vi lidt bagud. Vi så meget lidt til, at VM i 2022 blev holdt her i Danmark.

Stemningen blandt vores medlemmer er altid behagelig, men fanatisk under kampe, turneringer og på konkurrencedage. Derudover er der dage, hvor du kan spille og træne frit. Der er noget for enhver smag.

Petanque er underholdende både for spillere og tilskuere et morsom meget varieret spil, hvor situationen hele tiden ændrer sig.

Du foretrækker måske ”hyggespil”, det sociale samvær og at du får rørt dig fysisk. Du får masser af muntre timer og gode kontakter, og det handler ikke altid om at vinde, men at have det sjovt sammen.

Der er et væld af information om FIF Pétanque på vores hjemmeside fifpetanque.dk. Gå en tur og se alt om os.

Se hvordan du kommer i gang

Du har måske prøvet prøvet pétanque en dag på en ferie, set det i Frankrig under platanerne eller hørt om det fra andre, der allerede selv spiller, petanque, og du overvejer om det skal være en fritidsaktivitet for dig.

Måske var det være en sport for dig? Men selvfølgelig går du ikke ind i noget, du ikke kender til bunds

Derfor foreslår vi, du kommer forbi en mandag eller torsdag kl. 18 eller søndag kl. 10 for at se, om det er noget for dig. Vores 15 baner ligger på Frederiksberg Stadion, Sønderjyllands Alle 6. Gå helt ned i ”bunden” af Stadion.

Tag gerne nogle kammerater, venner eller familie med og ikke andet. Vi har kugler I kan låne.

I kan bare se på og få kommenteret, hvad der sker, eller selv prøve at spille og kaste nogle kugler og derved snuse nærmere til denne gode, hyggelige, sociale sport, vi kan tilbyde.

Det gælder om at komme godt fra start, og vi har erfaring med, at med god instruktion (og selvfølgelig træning), er der nye medlemmer, der allerede efter et år spiller med succes i vores klubmesterskaber.

Den ”velkomstpakke”, vi kan tilbyde er:

Første gang: prøvekast og gennemgang af 10 simple regler for spillet.

Anden gang: Grundig instruktion i hvordan man kaster bedst og taktik i spillet.

Tredje gang: En rigtig kamp, hvor du spiller sammen med et af vores medlemmer.

Så er du klar til at beslutte om du vil være medlem af FIF Pétanque og deltage i alle mulige turneringer her i klubben eller i andre klubber, hvor du næsten kan spille pétanque hver weekend på højt plan. FIF-Petanqe er en sportsklub hvor vi deltager i en række turneringer under Dansk Petanque Forbund og DGI. Så har du ambitioner kan du også få dem opfyldt her.

Efter starten vil du løbende modtage tips og tricks til forbedring af dit spil fra vores trænere og medlemmer.

Husk, det er en ”lille” sport, hvor du hurtigt kan komme i første række.

Fra 2022 er det årlige kontingent for at være medlem af FIF Petanque Club kun kr. 400 svarende til ca. 4 biografbesøg, men da en del af sæsonen er gået, giver vi 50% rabat på kontingentet i 2022.

Så kom og prøv, vi glæder os til at møde dig!.

Vi har et godt kammeratskab i klubben, og det sociale er en stor del af petanque. Efter en kamp eller i en pause kan du nyde en øl eller vand ved vores klubhus, mens vi snakker om en kamp eller bare får en afslappet snak. Du vil se, du vil næsten forestille dig selv i Frankrig om sommeren.

Har du spørgsmål så send en mail på kontakt@fifpetanque.dk

FIF Info

Baner

Sønderjyllands Alle 6, Frederiksberg

© Copyright FiF Pétanque 2023