FIF Pétanque

Om FIF Pétanque

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

FIF Pétanque.Klubben holder til i Frederiksberg Idrætspak/Damsøbadet, Sønderjyllands Allé 4, 2000 Frederiksberg. Vi har et anlæg med 15 baner og klubhus med toiletfaciliteter. Vi har en omfattende spillekalender med klubmesterskaber og sociale turneringer. Vi er medlem af Dansk Pétanqueforbund og deltager i forbundets sommer- og vinterklubsholdsturneringer. Især er vi stærke i veteraner (55+) – men vil gerne være bedre til at tiltrække yngre spillere! Vi deltager i mange DGI holdturneringer og stævner. Der er træning mandag og torsdag. Om sommeren, fra sidst i juni og hele juli, afholdes hyggeturneringer hver mandag aften for alle, LORRY CUP kaldet. Mange aktive spiller året rundt,til tider med sneskovlen i hånden. Klubben er stiftet i 1988 og har i 2020 127 medlemmer

 

FIF Petanque

   FIF Petanque blev startet i 1988 som Club de Petanque Frederiksberg. I 1994 blev klubben optaget som en tredje afdeling af Frederiksberg Idræts-Forening. Som led i en strukturændring i 2014/15 er klubben nu en selvstændig forening under navnet FIF Petanque.

   Klubben har i dag 15 baner – med lys – og et klubhus i Frederiksberg Idrætspark, Sønderjyllands Alle 6. Der er næsten dagligt spil på banerne med officiel træning på mandage og torsdage.

   Alle er velkomne til at komme og prøve spillet, men hvis man vil spille fast, skal man være medlem af klubben. Et års medlemskab koster 350,- kr. Hvis man vil spille med Dansk Petanque Forbunds AL-Bank Sommerlandsturnering eller andre klubbers turneringer kræver det en licens. Den koster årligt 150,- kroner. (2017 priser).

   Vi har en omfattende spillekalender med klubmesterskaber i fem rækker, sociale turneringer og f.eks. grill-aftener, dertil alm. spil og træning.

   Klubben afvikler også LORRY CUP, der er en social turnering. Den spilles på 5 – 6 mandage i juni og juli. Man møder bare op kl. 17, så trækkes der lod, til en hyggeturnering med konkurrencepræg. At spille petanque er nok den billigste sport man kan dyrke, et sæt kugler holder i årevis og man behøver ikke specielt tøj eller specielle sko. Klubben udleverer spillertøj, hvis man spiller på klubhold.

Dansk Petanque Forbund (DPF) OG DGI.

    FIF Petanque er medlem af DPF, et specialforbund i DIF. Vi er ligeledes medlem af DGI.

   DPF arrangerer en sommerlandsturnering mv. som vi deltager i med fire-fem klubhold. I et vist omfang er det muligt at spille med i forskellige vinterturneringer, ligesom en række klubber rundt om i Danmark afvikler såkaldte ranglisteturneringer, hvor man kan deltage (med licens).

   DPF arrangerer danske mesterskaber i skydning, single, mix-double, double og trippel, ligesom DGI har landsmesterskaber.

   DGI arrangerer udover landsmesterskaberne også regionale mesterskaber og de såkaldte Stafetter, der er lodtrækningsturneringer, der spilles på tirsdage i sommersæsonen rundt i vores område, Storkøbenhavn, her kan alle være med.

Vi har egne baner (kommunens), med adgang til klubhus, hvor der er køkken- og toilet faciliteter.

Vi er medlem af Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) og Dansk Petanque Forbund (DPF).

FIF PÉTANQUE

TRÆNINGS- OG SPILLETIDER

Vi træner mandage og torsdage fra kl. 18:00, efter aftale på visse lørdage, andre mødes fast hver søndag, ligesom en lille gruppe spiller hele vinteren på søndage eller efter aftale. Se også klubkalenderen. Klubmesterskaberne afvikles primært i weekender over sæsonen.I samarbejde med Ældresagen, Frederiksberg, har vi et tirsdags- og et onsdagshold, her spilles fra april til hen i oktober. Normalt spilles der fra kl. 12 til ca. 16., det kræver særlig tilmelding for at spille med her.

Vi træner på Frederiksberg Stadion, Sønderjyllands Allé 6, Frederiksberg.Ind- og udgang gennem Damsøbadet – eller porten bag Tre-Falkehallen.

LIDT OM KLUBBEN

FIF Pétanque blev stiftet den 30.8.1988 under navnet Club de Pétanque Frederiksberg. Den 27.4.1994 blev vi optaget som en 3. afdeling i Frederiksberg Idrætsforening, FIF, og dermed blev vi også medlem af Frederiksberg Idrætsunion (FIU), der i 1996 stillede et helt nyt anlæg til rådighed for os på Frederiksberg Idrætspark, Sønderjyllands Allé 6. Anlægget blev udvidet i 2002 og igen i 2012. Vi har nu 15 hverdagsbaner og et lille klubhus, – vi har gode faciliteter.

FIF Pétanque er medlem af Dansk Pétanque Forbund (DPF) – og via DPF også af Danmarks Idræts- Forbund (DIF), og i øvrigt også af Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI). DPF blev 6. maj 2006 optaget som fuldt medlem af DIF efter 10 års hårdt arbejde. DPF er dermed et specialforbund under DIF. DPF fejrede sin 25 års fødselsdag den 1. marts 2011. www.petanque.dk fortæller historien.

DPF har en landsdækkende holdturnering, og FIF har hold i 2. division – med DM-bronze i 1996 i elitedivisionen som hidtil bedste resultat. Vi har også hold i den regionale landsturnering. DPF har fra 2006 lanceret en særlig holdspilsturnering for veteraner (spillere over 55 år). Her deltager vi også. Vi deltager endvidere i DGIs forskellige turneringstilbud som 6-mandsholdsturnering og amtsmesterskaber.

Klubben har sine daglige aktiviteter i et mix af træning, turneringsspil, hyggespil, og flere sociale arrangementer i årets løb. Klubbens afvikler på seks eller syv mandagsaftener i juni og juli sine “berømte” LORRY CUP, lodtrækningsturneringer, der tiltrækker mange – en hurtig aftenturnering, hvor alle kan være med. Klubbens spillere er også flittige deltagere sommer og vinter, når andre klubber afvikler egne turneringer.

Nye medlemmer

Nye medlemmer vil være særligt krævende:

Aflivning af myter, den almindelige opfattelse, at det er gamle franskmænd med baskerhue, der spiller under platanerne, eller i Danmark især ældre der spiller.

Fremhævelse af, at det er en sport, der både kræver teknisk og mental aktivitet, der er meget mere synlig (fx TV) i mange andre lande.

Den ”velkomstpakke”, vi vil tilbyde. Hvor mange prøvetimer?, attraktivt og inspirerende indhold med god instruktion, en velkomstgruppe, der helt koncentrerer sig om velkomsten. Villighed til, hvis det lykkes at oprette fx en ungdomsafdeling. Et godt tilbud om et startkontingent. Hvordan skaffer vi mere trafik til sitet? Opslag på undervisningssteder, invitere firmaer til at holde et arrangement på vores baner (lidt ældre nye medlemmer) mm. Lad kreativiteten blomstre.

Dette er blot strøtanker vi bør arbejde med.